divendres, 28 de març del 2014

Soldano Supercharger GTO

Tinc el plaer de presentar-vos una bèstia del so "high gain", amb tots vostès, el Soldano Supercharger GTO.





Aquest previ (preamplificador) en format pedal és una part del circuit de l'arxiconegut Soldano SLO-100. N'agafa només dos vàlvules de previ, però entrega un so molt contundent. Dirstosió més que suficient i un rang de timbres molt dinàmic, ja que és molt útil com a overdrive o simplement com a booster valvular. Destacar també que el seu volum de sortida és espectacular, cosa que ens ajudarà a saturar el previ del nostre amplificador, si és que no té guany ("ganancia").



Bé, com que sóc un Geek, no pot faltar l'apartat de pedanteria tècnica (de nivell beginner, és clar). El pedal senzillament és un previ, s'alimenta a 220VAC i porta un trasformador en la seva part superior (veure imatges). Amb aquest transformador proveïm els 6,3V per alimentar els filaments de les vàlvules i els 360V que alimenten la resta del circuit i les parts restants de les vàlvules. És doncs un montatge perillós, ja que al treballar amb alts voltatges s'ha de tenir molta més paciència i precaució. "Hey kids! Don't try this home!"

Llavors per parlar una mica dels components, les vàlvules son unes 12AX7 de Tube Amp Doctor, els condensadors son tots axials (allargats, que es monten en horitzontal), i les resistències de Carboni. Amb l'assessorament de Retroamplis (www.retroamplis.com) vàrem triar els components que més fidelitzessin amb el so original d'un aparell valvular. Els components estan muntats damunt una placa preperforada i connectats entre ells amb cablejat normal (bé a ser un tipus de "punt a punt").

Imatges del procés de fabricació


















Estic fent proves sobre com gravar bé un vídeo de com sona, no és per a menys! En bon punt aconsegueixi posicionar bé el micròfon i treure un so fidel a l'original ho tindreu.

Agradecimientos

Por último quería agradecer a la comunidad de Gorg ( http://www.guitarrista.com/ ), por los consejos técnicos y el seguimiento tan atento que han echo de mi proyecto. ¡Muchísimas gracias!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Powered by Blogger | Printable Coupons