dissabte, 17 de desembre del 2011

D.A. Range Master (treble booster)


Rangemaster "treble booster" - Watermelon fx
Començarem presentant-vos el primer de la família, aquest pedal va ser fabricat abans de crear el blog de Watermelon-fx i té una estètica més limitada. Tot i ser el primer i el més senzill, els resultats que dóna són realment interessants. 








El Rangemaster, de la mateixa marca que el Fuzz Face, és un pedal que actualment està descatalogat, però que té moltes còpies clòniques circulant pel mercat boutique. Es tracta d'un booster d'aguts. Aquest va ser popularitzat per guitarristes com Eric Clapton o Brian May. Un exemple del so Brian May es pot aconseguir amb un amplificador Vox ACXX de poca potència, saturant-lo amb el Rangemaster a volums alts. 


Aquest booster, bastant brut, ens pot servir per aconseguir distorsions vintage o saturar més el canal "lead" d'un ampli. S'aconsegueix més gain, presència i "sustain".

Fabricació i funcionament:


Detall de la placa pre-perforada

Interior de la caixa

Control per canviar entre booster o booster d'aguts
 
La fabricació del Rangemaster va ser laboriosa, tot i tenir un circuit realment senzill, es va triar el mètode "punt a punt". Els seus components estan units terminal a terminal. Això es tradueix en l'absència de placa de circuit i en una major fidelitat sonora, similar als primers efectes i amplificadors dels anys 60. Cal destacar que el transistor és d'un semiconductor anomenat Germani, actualment fora de producció. Algunes de les marques comercials els descarten i el substitueixen per un de Silici. Aquí tenim una curta prova de com sona el Rangemaster amb el control de boost a les 12 en punt (1/2 del seu recorregut).




Enllaços:



Exemple d'utilització:

El solo espectacular de Bohemian Rhapsody

 
Powered by Blogger | Printable Coupons